Franța, pregătită de un atac cu arme chimice! Decizia administrației Hollande

121
Franța, pregătită de un atac cu arme chimice! Decizia administrației Hollande - aaa-1447860596.jpg

Articole recomandate

Administrația Francois Hollande a cerut măsuri pentru contracararea unui eventual atac cu arme chimice, ordonând spitalelor, după atentatele în care au fost ucise 129 de persoane, să achiziționeze stocuri de medicamente antidot la afecțiuni neurotoxice.

Imediat după atacurile teroriste de la Paris, în cadrul măsurilor de urgență a fost publicat în Jurnalul Oficial un decret prin care Ministerul francez al Sănătății le cere spitalelor să acumuleze stocuri de sulfat de atropină, singurul antidot eficient împotriva substanțelor neurotoxice. Până acum, sulfatul de atropină era doar în stocurile armatei franceze, scrie Mediafax.

Ordinul a fost semnat de Benoît Vallet, șeful Direcției Generale pentru Sănătate din Franța, fiind adoptat la cererea ministrului Sănătății, Marisol Touraine.

Conform presei franceze, decizia a fost luată pentru că autoritățile se tem de un atac cu arme chimice precum gaze VX și VR.

În cazul unui atac cu substanțe neurotoxice, victimele ar trebui să își injecteze doze de câte 2 mg de sulfat de atropină la fiecare cinci minute, până la dispariția simptomelor, conform experților citați de presa franceză.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopții de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puțin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6198 secunde