Franța: Parlamentul European trebuie să rămână la Strasbourg

202
Franța: Parlamentul European trebuie să rămână la Strasbourg - parlamentuleuropeansediu-1512387263.jpg

Articole recomandate

Franța dorește ca sediul Parlamentului European să rămână la Strasbourg, a declarat, ieri, ministrul afacerilor europene din Franța, Nathalie Loiseau, la postul France 3, informează AFP.

"Spunem prea adesea că Europa se reduce la bula din Bruxelles. Trebuie ca Europa să fie mai aproape de regiunile sale", a răspuns ministrul celor care ar dori să se renunțe la sediul din Strasbourg al Parlamentului European pentru a face economii.

"Strasbourg trebuie să rămână sediul democrației europene. Strasbourg este și simbolul reconcilierii franco-germane", a adăugat ea.

Membrii Parlamentului European se reunesc la Strasbourg timp de o săptămână într-o lună și în Bruxelles pentru restul timpului, "agitația lunară" costând blocul european 114 milioane de euro pe an, potrivit auditorilor UE, citați de Reuters.

Au existat critici care au cerut să se renunțe la acest aranjament, dar acesta a rămas în vigoare în parte pentru că Franța s-ar fi opus prin veto oricărei încercări de amendare a tratatului UE. Unii europarlamentari sperau că victoria în alegerile prezidențiale a lui Emmanuel Macron, un proeuropean, ar putea aduce un impuls planurilor de a închide sediul din orașul francez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde