Ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian:

"Franța nu dorește izolarea Rusiei față de restul Europei"

130

Articole recomandate

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, aflat în vizită la Moscova, a declarat că Franța nu dorește "nici izolarea Rusiei față de restul Europei, nici slăbirea sa economică", transmite France Presse.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său rus, Serghei Lavrov, Le Drian a făcut apel la pragmatism în relațiile bilaterale și a susținut că înaintea alegerii noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, "lipsea poate un spirit de încredere pentru o mai bună înțelegere".

Cei doi miniștri de Externe s-au copleșit reciproc cu amabilități, remarcă AFP. Le Drian l-a numit pe Lavrov prietenul său, iar acesta a promis crearea unui proces de consultare permanent între Moscova și Paris referitor la problemele din Libia și Yemen. Șeful diplomației ruse a fost invitat la Paris, unde Macron a fost deja gazda omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârșitul lunii mai.

Pentru ministrul francez, a fost prima vizită la Moscova în această nouă calitate, dar nu și o premieră absolută. El mai fusese în Rusia ca ministru al Apărării, reamintește AFP, iar marți s-a reîntâlnit și cu fostul său omolog, Serghei Șoigu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5352 secunde