Franța își va mări participarea la coaliția internațională în Siria

193
Franța își va mări participarea  la coaliția internațională în Siria - franta-1524755368.jpg

Articole recomandate

Franța își va mări participarea la coaliția antijihadistă împotriva Statului Islamic în Siria, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în a doua zi a vizitei sale de stat în SUA, dar fără să ofere precizări în acest sens, informează Le Figaro.

"Suntem pe deplin angajați, ne continuăm efortul și ne vom mări angajamentul în cadrul coaliției internaționale", a subliniat șeful statului francez într-o conferință de presă. "Voința noastră în aceste ultime luni de acțiune împotriva Daesh (n.r. - acronimul arab pentru Statul Islamic) este de a putea oferi toate mijloacele pentru finalizarea operațiunilor noastre. În funcție de necesitățile ce vor fi menționate de comandament, noi vom contribui cu puțin mai multe mijloace franceze în cadrul coaliției internaționale în Siria", a mai spus Macron.

Franța a participat alături de SUA și Marea Britanie la raidul aerian împotriva unor facilități siriene asociate capabilităților de arme chimice ale regimului de la Damasc în data de 14 aprilie, ca represalii la un presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene la 7 aprilie în fieful rebel Douma, provincia Ghouta orientală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1428 secunde