Franța își deschide treptat frontierele externe. Ce restricții vor mai fi ridicate

1545
Franța își deschide treptat frontierele externe. Ce restricții vor mai fi ridicate - 1440x810cmsv253c57659064359aeb84-1592030958.jpg

Articole recomandate

Franța va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând de la 1 iulie, au anunțat vineri miniștrii de externe, Jean-Yves Le Drian, și de interne, Christophe Castaner, într-un comunicat comun, conform Agerpres.


Decizia a fost luată în conformitate cu recomandările Comisiei Europene prezentate joi, iar "deschiderea se va efectua progresiv și diferențiat, potrivit situației sanitare din diferitele țări terțe și conform modalităților care vor fi stabilite la nivel european până la acea dată", au precizat ei.


Studenții internaționali vor fi autorizați să vină în Franța, indiferent de țara lor de origine, iar modalitățile lor de primire vor fi favorizate. Cererile lor de vize și permise de ședere vor fi tratate cu prioritate.


În ce privește frontierele interne europene, cei doi miniștri au confirmat că Franța va ridica la 15 iunie, orele 00.00, toate restricțiile de circulație introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.


Persoanele provenind din spațiul european (statele Uniunii Europene, precum și Andorra, Elveția, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino și Vatican) vor putea să intre pe teritoriul Franței fără restricții, cu excepția Spaniei și Regatului Unit.


Aceste două țări aplicând restricții, Franța va continua să aplice reciprocitatea.


Spania a ales să mențină până la 21 iunie restricțiile de circulație, precum și o carantină de 14 zile pentru pasagerii aerieni provenind din Europa, prin urmare pasagerii aerieni care vin din Spania vor fi la rândul lor invitați, până la 21 iunie, să intre în carantină 14 zile.


Pasagerii provenind din Regatul Unit nu vor mai face obiectul unei restricții de intrare în Franța cu începere de la 15 iunie, dar, "până la noi ordine", vor fi invitați să stea în carantină 14 zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8929 secunde