€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Franța invită Turcia să respecte suveranitatea Ciprului

Ştire online publicată Joi, 11 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Franța a invitat, marți, Turcia să respecte suveranitatea Ciprului și să nu pună în pericol stabilitatea regională, după noi foraje turcești de explorare a zăcămintelor de gaze în largul insulei mediteraneene, potrivit AFP.

„Turcia a anunțat noi operațiuni de foraj în estul Mării Mediterane, inclusiv în sectoare ce țin de zona economică exclusivă a Republicii Cipru. Franța amintește în acest context atașamentul său ferm față de respectarea dreptului mării, precum și solidaritatea sa cu Cipru, a cărui suveranitate trebuie să fie respectată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes von der Muhll.

„Invităm Turcia să evite orice acțiune care ar fi contrară legii și ar pune în pericol stabilitatea regională”, a subliniat ea.

Descoperirea unor uriașe zăcăminte de gaze off-shore în regiune a acutizat revendicările și a sporit tensiunile între Ankara și Nicosia în ultimii ani.

După ce a trimis în ultimele luni o primă navă de foraj, „Fatih”, Turcia a trimis la 20 iunie o a doua, „Yavuz”, pentru a explora zăcămintele de gaze din largul peninsulei Karpas (nord-est) în partea de nord a insulei controlată de Republica Turcă a Ciprului de Nord, nerecunoscută de comunitatea internațională. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7404 secunde