Franța anunță o reformă profundă a examenului de bacalaureat

144
Franța anunță o reformă profundă  a examenului de bacalaureat - franta-1518707538.jpg

Articole recomandate

Franța a anunțat o transformare profundă a bacalaureatului său, examen sacrosant apărut în timpul lui Napoleon care nu mai răspunde însă nevoilor moderne de formare, potrivit președintelui Emmanuel Macron, care vrea să introducă o reformă majoră în domeniu, relatează AFP.

Noul bacalaureat, a cărui primă sesiune va avea loc în 2021, nu va mai conține decât patru probe scrise, printre care franceza și filosofia, precum și un mare examen oral, în timp ce seriile de probe specializate vor fi suprimate, a anunțat ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer.

Bac-ul, cum este supranumit, a devenit "un monstru organizațional", a estimat recent un raport privind reforma sa. Examenul, care are loc la finalul studiilor secundare și reprezintă o etapă obligatorie înainte de învățământul superior, nu pregătește suficient elevii pentru continuarea studiilor, potrivit textului.

Numeroase guverne franceze care au încercat să reformeze bacul și-au rupt dinții în acest examen criticat, dar emblematic, notează AFP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6387 secunde