Franța a marcat Ziua Căderii Bastiliei cu o paradă pe Champs Elysees

221
Franța a marcat Ziua Căderii Bastiliei cu o paradă pe Champs Elysees - franta-1531656508.jpg
Franța a marcat, sâmbătă, Ziua Căderii Bastiliei cu o paradă militară plină de culoare în Paris, prezidată de președintele Emmanuel Macron, informează Reuters. 


Stând în picioare la bordul unui vehicul militar flancat de motocicliști care îl escortau, Macron a parcurs Champs Elysees, cel mai cunoscut bulevard din Paris, pentru cea de-a doua sa paradă de 14 iulie, salutat de sute de oameni. 


Ziua de 14 iulie este cunoscută drept Ziua Căderii Bastiliei, fortăreața-închisoare luată cu asalt în 1789, eveniment marcant al Revoluției Franceze. 


După ce la parada din anul precedent l-a avut ca oaspete pe președintele american Donald Trump, în acest an Macron i-a invitat la ziua națională pe liderii din Japonia și Singapore, două țări asiatice care au parteneriate strategice de lungă durată cu Franța. 


Premierul nipon Shinzo Abe, care s-a văzut nevoit să-și anuleze vizita în Franța din cauza inundațiilor masive din țara sa, soldate cu sute de morți, a fost reprezentat de șeful diplomației, Taro Kono. 


Parada a durat mai bine de două ore, iar la defilare au participat 4.200 de militari, 220 de vehicule, 100 de avioane, dar și militari niponi și singaporezi, în calitate de invitați de onoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.823 secunde