Frans Timmermans și Manfred Weber, confruntare la televiziunea publică germană

183
Frans Timmermans și Manfred Weber, confruntare la televiziunea publică germană - frans-1557326459.jpg

Articole recomandate

Manfred Weber și Frans Timmermans, principalii candidați la funcția de președinte al Comisiei Europene (COM), s-au confruntat, marți seară, într-o dezbatere găzduită de postul de televiziune german ARD, care a inclus subiecte precum terorismul, schimbările climatice și modalitățile de implicare a tinerilor, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres. 


Candidatul conservator german Manfred Weber, din partea Partidului Popular European (PPE), și olandezul Frans Timmermans, care candidează din partea Partidului Socialiștilor Europeni (PES), s-au adresat direct alegătorilor germani pentru prima dată. 


Lansându-se chiar de la începutul emisiunii într-o dezbatere despre migrație și terorism, Weber a argumentat că resortisanților europeni care au luptat alături de grupări militare precum organizația jihadistă Stat Islamic nu ar trebui să li se permită să se întoarcă acasă, considerând că aceștia trebuie să fie urmăriți penal în afara blocului comunitar. 


"Să vorbim cu partenerii noștri kurzi și să ne asigurăm că cei care au comis atrocități vor primi pedeapsa justă", a susținut Weber, în timp ce Timmermans a sugerat crearea unui tribunal internațional. 


Candidații s-au contrat în mod repetat cu privire la modul de combatere a schimbărilor climatice, Timmermans asemănând atitudinea PPE pe acest subiect cu cea a unor "dinozauri". 


"Președintele COM trebuie să devină personal responsabil față de schimbările climatice", a spus Timmermans: "Dacă mai așteptăm cinci ani, am pierdut, iar PPE sunt dinozauri în această chestiune". 


Weber a negat acuzația, declarând că PPE este "ambițios" în combaterea efectelor schimbărilor climatice, adăugând că se va concentra pe activități de lobby pe lângă parteneri globali, precum China, SUA sau țări din America Latină, pentru ca acestea să se alăture combaterii efectelor schimbărilor climatice. 


Timmermans a mai afirmat că vârsta legală de vot ar trebui redusă la 16 ani, deoarece "tinerii știu ce vor; (activista adolescentă suedeză) Greta Thunberg știe ce dorește". Thunberg a inspirat elevii din țări de pe mai multe continente să îi urmeze exemplul și să protesteze săptămânal împotriva modului de gestionare a schimbărilor climatice. 
Întrebat dacă este favorabil reducerii vârstei de vot, Weber a declarat că o decizie în această chestiune revine guvernelor naționale, nu Bruxelles-ului, și că ar trebui să facă obiectul unei dezbateri. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde