Francois Ozon bulversează Berlinala 2019 cu un film despre pedofilia din Biserica Catolică

171
Francois Ozon bulversează Berlinala 2019 cu un film despre pedofilia din Biserica Catolică - francoisozon-1549665726.jpg

Articole recomandate

Regizorul francez Francois Ozon a impresionat vineri la Berlinala 2019 cu filmul "Grace a Dieu", un lungmetraj despre pedofilia din Biserica Catolică, a cărui intrigă prezintă povestea victimelor din dosarul Barbarin, un scandal aflat în plină actualitate judiciară în Franța, informează AFP.

Filmat în secret anul trecut, "Grace a Dieu", primit cu căldură cu ocazia unei proiecții pentru presă la Berlin, spune povestea înființării asociației de victime La Parole Liberee, creată la Lyon în 2015 de foști membri ai unui club de cercetași, care au fost abuzați de un preot pedofil, Bernard Preynat.

Filmul spune povestea a trei dintre ei, interpretați pe ecran de actorii Melvil Poupaud, Denis Menochet și Swann Arlaud.

Subiectul este de mare actualitate în Franța, în contextul în care la începutul lunii ianuarie a avut loc la Lyon procesul cardinalului Philippe Barbarin, arhiepiscop de Lyon, și al altor cinci persoane, acuzate că nu au denunțat agresiunile sexuale pedofile. Verdictul va fi anunțat pe 7 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.519 secunde