Francezii, dezamăgiți de activitatea președintelui Macron

135
Francezii, dezamăgiți de activitatea președintelui Macron - francezimacron-1525273436.jpg

Articole recomandate

Aproape două treimi (64%) dintre francezi se declară "dezamăgiți" de activitatea președintelui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa în funcția de președinte al Republicii, potrivit unui sondaj Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions, publicat ieri, informează portalul belgian Le Soir.

Mai exact, 36% dintre cei chestionați au declarat că sunt "mai degrabă dezamăgiți" și 28% "foarte dezamăgiți". Un total de 36% au spus că sunt "mulțumiți" (32% "mai degrabă" și 4% "foarte").

De asemenea, francezii au opinii împărțite când vine vorba de evaluarea evoluției Franței în ultimul an. Pentru 37% dintre ei, "Franța nu stă nici mai bine, nici mai rău" și "nimic nu s-a schimbat" de la alegerea lui Emmanuel Macron. Un procent de 36% consideră că "Franța stă mai rău" (29% cred că aceasta este parțial din cauza politicii lui Emmanuel Macron și a guvernului, în timp ce 7% consideră că nu este legat de politica lor).

Pe de altă parte, 27% cred că "Franța stă mai bine" (17% datorită politicii duse, 10% - fără legătură cu această politică).

În cele din urmă, având în vedere personalitatea și activitatea lui Emmanuel Macron, 46% dintre francezi consideră că el nu este nici la stânga, nici la dreapta și nici la centru, în timp ce 35% îl plasează pe partea dreaptă a spectrului politic, 15% - la centru - și 4% - la stânga.

Sondajul a fost efectuat în 20 și 21 aprilie, potrivit metodei cotelor, pe un eșantion reprezentativ de 1.013 persoane, cu vârste de cel puțin 18 ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4549 secunde