Francezii au protestat împotriva vaccinării şi certificatelor COVID-19

174
Francezii au protestat împotriva vaccinării şi certificatelor COVID-19 - franceziiauprotestat-1626706348.jpg

Articole de la același autor

Peste 100.000 de francezi au protestat în mai multe oraşe împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID. Două centre de vaccinare au fost vandalizate, informează BBC. Măsurile preşedintelui Emmanuel Macron vizează încetinirea răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi protejarea spitalelor de o nouă creştere a îmbolnăvirilor.

Preşedintele a ordonat tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până la 15 septembrie şi a anunţat că vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele. Pentru a obţine un permis de intrare în restaurant începând de luna viitoare, oamenii trebuie să fie complet vaccinaţi, să se fi recuperat recent după virus sau să aibă un test de virus negativ. Măsurile au avut succes, astfel că un număr record de persoane s-au înscris pentru vaccinare în ultimele zile, dar au provocat şi furie în rândul anumitor grupuri.

Un sondaj realizat în rândul francezilor a sugerat că există o reticenţă răspândită față de vaccinuri. Doar puțin peste jumătate din populație a primit prima doză iar mai puțin de 40% ambele doze. Statul francez a raportat, duminică, peste 12.500 de cazuri noi de Covid-19, fiind a treia zi consecutivă când numărul infecţiilor a depăşit numărul de 10.000, în condiţiile în care răspândirea variantei mai contagioase Delta a dus la accelerarea creşterii, transmite Reuters. Numărul total al cazurilor de la începutul epidemiei a ajuns la 5,87 milioane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7719 secunde