François Hollande a proclamat sfârșitul crizei din Europa

121
François Hollande  a proclamat sfârșitul crizei  din Europa - francoishollande1359929964-1370897848.jpg

Articole recomandate

Președintele francez François Hollande a proclamat sfârșitul crizei datoriilor de stat din zona euro, în timpul unei întâlniri la Tokyo cu investi-torii japonezi, însă piețele financiare nu au reacționat la declarația liderului de la Paris, iar analiștii se arată sceptici. 

"Ceea ce trebuie să înțelegeți aici, în Japonia, este că, în Europa, criza a luat sfârșit", a declarat Hollande, într-o întâlnire cu liderii mediului de afaceri din Japonia, în timpul unei vizite în Asia, potrivit BBC.

Europa este însă în recesiune, iar șomajul stabilește lună de lună noi recorduri. Relativ recent, în luna aprilie, existau încă temeri legate de supraviețuirea zonei euro, din cauza controverselor provocate de acordul de bailout încheiat cu Cipru.

În ultimii trei ani, UE și FMI au intervenit pentru prevenirea unor crize financiare în Grecia (de două ori), în Irlanda și Portugalia, iar Spania a obținut finanțare de la UE pentru recapitalizarea băncilor.

Șomajul din zona euro este de peste 12%, cu aproape 20 de milioane de șomeri, iar regiunea este în recesiune de șase trimestre consecutive - un an și jumătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Actual : Incidente violente  la Paris
Pagina a fost generata in 0.4126 secunde