Fostul rege Juan Carlos I al Spaniei a fost supus unei operații pe cord

144
Fostul rege Juan Carlos I al Spaniei a fost supus unei operații pe cord - spainjusticc64855611426503092419-1566723942.jpg

Articole recomandate

Juan Carlos I, fostul rege al Spaniei, în vârstă de 81 de ani, a fost supus sâmbătă unei intervenții chirurgicale pe cord, care s-a încheiat "cu succes", a anunțat o reprezentată a clinicii private unde a avut loc operația, relatează AFP și dpa.


"Intervenția s-a desfășurat fără incidente", a declarat pentru presă Lucia Alonso, managerul clinicii private, situate la periferia Madridului.

"Și, așa cum se întâmplă de obicei pentru acest tip de procedură, pacientul a fost dus la secția de terapie intensivă pentru un control postoperator", a adăugat ea într-o scurtă declarație, transmisă în direct la televiziunea publică spaniolă.

"Operația chirurgicală, un triplu bypass aorto-coronarian, s-a încheiat cu succes", a mai spus ea.

Intervenția pe cord a fost programată în urma unui examen medical în iunie, a anunțat Palatul regal.

Aceasta este cea de-a 17-a operație chirurgicală suferită de Juan Carlos I, care a fost supus în 2010 unei intervenții chirurgicale de extirpare a unei tumori benigne de la un plămân, potrivit presei publice.

Juan Carlos I a fost rege al Spaniei timp de aproape patru decenii, între 1975 și 2014. El s-a retras în iunie din viața publică, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

El a continuat totuși să apară în public în această vară, asistând la Madrid la coride și participând în Finlanda la un concurs de navigație, două dintre pasiunile sale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5103 secunde