Fostul președinte Bill Clinton, internat la terapie intensivă, cu o infecție răspândită în sânge

189
Fostul președinte Bill Clinton, internat la terapie intensivă, cu o infecție răspândită în sânge - billclinton-1634278012.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte Bill Clinton a fost internat în spital în California pentru o infecție a tractului urinar care s-a răspândit în sânge, scrie CNN, citând medici din cadrul spitalului.


"A fost internat la UCI pentru monitorizare atentă și i s-au administrat antibiotice. El va rămâne la spital pentru monitorizare", se arată într-o declarație comună a dr. Alpesh Amin, președintele Centrului Medical UC Irvine și a Dr. Lisa Bardack, medicul personal al lui Clinton. Aceștia au spus că Clinton se află la terapie intensivă pentru confidențialitate și siguranță, nu pentru că există o nevoie medicală care să reclame terapia intensivă.


„După două zile de tratament, numărul de celule albe din sânge este în scădere, dar răspunde bine la antibiotice”, au spus medicii. "Sperăm să-l lăsăm să plece acasă în curând."


Clinton, aflat în California pentru un eveniment privat în cadrul fundației sale, se simțise obosit marți și după o serie de teste medicale a fost dus imediat la spital, potrivit biroului său de presă.


Medicii fostului președinte au spus că infecțiile urologice sunt foarte frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge. Clinton va primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut la antibiotice administrate pe cale orală.


Clinton, în vârstă de 75 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă cu bypass în 2004 și i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră în 2010. Dar medicii săi au subliniat că spitalizarea lui nu este legată de inimă sau de Covid-19.


Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Urena, a declarat joi că dispoziția fostului președinte este bună.


"Președintele Clinton a fost internat la Centrul Medical UCI pentru a primi tratament pentru o infecție care nu este legată de Covid. El este incredibil de recunoscător medicilor, asistenților și personalului care i-au oferit îngrijire", a spus Urena.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5662 secunde