Fostul premier israelian, închis pentru luare de mită

2495
Fostul premier israelian, închis pentru luare de mită - ehudolmert-1399981322.jpg

Articole recomandate

Fostul prim-ministru israelian Ehud Olmert a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită, într-un răsunător scandal imobiliar pe când era primar al Ierusalimului (1993-2003), aceasta fiind prima condamnare cu executare a unui șef de guvern în Israel, relatează Reuters și AFP.


Potrivit sentinței, Olmert (68 de ani) va trebui să achite și o amendă de un milion de shekeli (210.000 euro). El este primul șef de guvern din istoria Israelului condamnat la închisoare cu executare și, dacă avocații săi nu vor reuși să conteste sentința la Curtea Supremă, va deveni al doilea înalt oficial israelian care stă la închisoare după ex-președintele Moshe Katsav, care execută o pedeapsă cu privarea de libertate într-un caz de viol.


În urma cu doi ani, politicianul veteran a fost achitat în cele mai multe dintre cele mai importante acuzații ce i-au fost aduse în cazuri separate, implicând legăturile sale cu un om de afaceri american. Aceste acuzații de corupție au provocat demisia lui Olmert din funcția de prim-ministru în 2008, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde