Fostul dictator argentinian Videla, condamnat la 50 de ani de închisoare

288
Fostul dictator argentinian Videla, condamnat la 50  de ani de închisoare - dictator-1341589897.jpg

Articole recomandate

Fostul dictator argentinian Jorge Videla (1976-1981) a fost condamnat joi la Buenos Aires la 50 de ani de închisoare pentru răpirea copiilor opozanților în timpul dictaturii (1976-1983) iar unul dintre co-inculpați, Reynaldo Bignone a primit 15 ani, a anunțat tribunalul.

Tribunalul a decis "să condamne pe fostul general Jorge Videla (în vârstă de 86 de ani) la 50 de ani de închisoare (...) și pe fostul general Reynaldo Bignone (în vârstă de 84 de ani) la 15 ani".

Președinta tribunalului, Maria Roqueta, a citit decizia în fața unei săli pline, în prezența mai ales a liderei organizației Bunicile din Plaza del Mayo, Estela de Carlotto, care stă la originea descoperirii identităților a 105 copii ai opozanților răpiți în timpul dictaturii și dați în grija apropiaților regimului militar.

În fața unui ecran gigant instalat la tribunal, sute de apropiați ai victimelor, copii ai opozanților și apărători ai Drepturilor Omului au primit condamnarea cu aplauze și strigăte de bucurie, după ani de proceduri, a constatat un jurnalist AFP.

Zeci de români goniți din centrul Londrei

Zeci de români au fost escortați joi de către poliția britanică în afara zonei Marble Arch, în cadrul unui amplu proiect de salubrizare inițiat de către Consiliul Local Westminster. Un grup de aproximativ 40 de persoane dormeau lângă o fântână din Marble Arch înainte de sosirea poliției, la ora locală 8.00 (10.00, ora României). Polițiștii le-au ordonat să își strângă păturile, să le pună în cărucioarele cu rotile și să evacueze zona, relatează London Evening Standard în ediția electronică.

Din grup făceau parte mai ales bărbați tineri și femei bătrâne, precizează London Evening Standard. Majoritatea s-au îndreptat spre Speaker’s Corner, în Hyde Park, după ce grupul s-a dispersat.

"Nu erau prea ascultători. S-au certat cu poliția vreo zece minute. Vor fi înapoi mâine dimineață. Vedem acest lucru tot timpul", a declarat un martor.

Consiliul Westminster a investit aproximativ un milion de lire sterline (1,25 milioane de euro) în acest proiect de salubrizare, înaintea începerii Jocurilor Olimpice, în cursul cărora sunt așteptați trei milioane de vizitatori suplimentari pe zi. În cadrul operațiunii sunt implicate mijloace suplimentare ca 20 de vehicule de făcut curățenie, peste 200 de lucrători stradali și 18 camioane de transport pentru gunoi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 Iunie 2012
Stire din Actual : Incident  la summitul G20
Pagina a fost generata in 0.4029 secunde