Fost gangster, împușcat mortal după lansarea cărții sale

307
Fost gangster, împușcat mortal după lansarea cărții sale - fostgangster-1542809073.jpg

Articole recomandate

Un fost șef al unei bande de gangsteri din Danemarca a murit, ieri, la o zi după ce a fost împușcat la Copenhaga la plecarea de la un eveniment de promovare a cărții în care vorbea despre ieșirea sa din lumea interlopă, relatează Reuters și dpa.

Nedim Yasar, în vârstă de 31 de ani, a fost împușcat de cel puțin două ori luni seară de un bărbat care a reușit să fugă.

Cartea sa, intitulată "Rădăcini", în care descrie cum ieșise din Los Guerreros, o bandă din Copenhaga implicată în trafic de droguri, a fost lansată oficial marți.

Yasar a devenit cunoscut ca gazdă a unei emisiuni la postul de radio Radio24syv. Era născut în Turcia și venise în Danemarca la vârsta de patru ani.

Ministrul danez al Justiției, Soren Pape Poulsen, i-a adus un omagiu lui Nedim Yasar după moartea acestuia.

"Cât de trist și de un absurd fără margini. L-am întâlnit pe Nedim o dată. Am întâlnit un bărbat care, cu toată inima sa, dorea să-și creeze o nouă viață și să aibă un efect pozitiv asupra altor persoane. Gândurile și compasiunea mea se îndreaptă spre familia și prietenii săi", a transmis ministrul pe Twitter, conform cotidianului Politiken.

Potrivit agenției de presă daneze Ritzau, Yasar luase decizia de a părăsi banda și de a intra într-un program special după ce aflase că urma să devină tată. El a vorbit adesea în emisiune despre experiențele sale de viață.

Poliția a precizat că Yasar reclamase în 2017 că fusese victima unui atac după părăsirea bandei. Danemarca a înregistrat un număr record de incidente armate legate de bande anul trecut, a indicat poliția. Unii politicieni fac o legătură între creșterea violenței și problemele de integrare a imigranților neoccidentali. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3809 secunde