Forțele turce continuă să bombardeze pozițiile milițiilor kurde din nordul Siriei

135
Forțele turce continuă să bombardeze  pozițiile milițiilor kurde din nordul Siriei - forteleturcecontinuasabombardeze-1516014809.jpg

Articole recomandate

Forțele turce desfășurate de-a lungul frontierei cu Siria au atacat cu proiectile orașul Afrin, din nordul acestei țări și aflat sub controlul milițiilor kurde, pentru a doua zi consecutivă, relatează DPA.

Potrivit agenției de presă Anadolu, "focul de artilerie grea" al armatei turce a țintit pozițiile Partidului Uniunii Democratice (PYD), principala formațiune a kurzilor sirieni, care domină zone din nordul Siriei.

Ankara susține că PYD are legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formațiune pe care Turcia o consideră organizație teroristă.

Atacul asupra orașului Afrin a început, sâmbătă, la scurt timp după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat că îi va zdrobi pe luptătorii kurzi din nordul Siriei, sprijiniți de SUA, și le-a cerut să se predea.

Turcia controlează circa 2.000 de kilometri pătrați în nordul Siriei în urma unei operațiuni transfrontaliere lansate în 2016 și numite "Scutul Eufratului". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3992 secunde