Forțele irakiene recuceresc centrul orașului Hawija, ultimul bastion al Statului Islamic

121
Forțele irakiene recuceresc centrul orașului Hawija, ultimul bastion al Statului Islamic - fortele-1507196919.jpg

Articole recomandate

Forțele irakiene au anunțat, ieri, că au recucerit centrul orașului Hawija, ultimul bastion al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), și au afirmat că își continuă înaintarea pentru eliberarea zonelor adiacente, informează AFP. 


"Unitățile armatei și poliției, precum și forțele paramilitare ale Hachd al-Chaabi angajate în lupta pentru recucerirea orașului Hawija au eliberat întreg centrul Hawija și își continuă înaintarea", afirmă într-un comunicat generalul Amir Yarallah, care conduce operațiunile. 


Această avansare în bătălia pentru Hawija, lansată la 21 septembrie, intervine în condițiile în care forțele irakiene își continuă luptele pe un alt front, cel din deșertul de la frontiera din vest cu Siria. 


În această zonă de-a lungul frontierei permeabile cu Siria, țară sfâșiată de peste șase ani de războiul civil, jihadiștii nu mai dețin decât două localități: Rawa și al-Qaim, la frontiera cu provincia Deir Ezzor din Siria. La 19 septembrie, forțele irakiene au lansat o ofensivă pentru a le recuceri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.168 secunde