Forțele irakiene au descoperit o groapă comună cu sute de cadavre în apropiere de Mosul

148
Forțele irakiene au descoperit o groapă comună cu sute de cadavre în apropiere de Mosul - mosul1024x576-1489250085.jpg

Articole recomandate

Forțe paramilitare irakiene au anunțat sâmbătă că au fost descoperite cadavrele a sute de persoane executate de jihadiști din Statul Islamic (SI), într-o închisoare din apropiere de Mosul, informează AFP și DPA.


Membri ai grupării Hashd al-Shaabi, dominată de miliții șiite, au găsit în închisoarea din satul Badoush "o vastă groapă comună cu rămășițele pământești a circa 500 de prizonieri civili care au fost executați de bandele" SI, a precizat gruparea într-un comunicat.

Forțele militare irakiene au preluat zilele trecute controlul asupra închisorii din Badoush, după ce militanții SI s-au instalat în sat în iunie 2014.

Într-un raport din 2015, ONU a evocat executarea a 600 de bărbați de către SI la Badoush. Statul islamic a închis însă în complexul penitenciar și sute de femei din minoritatea kurdofonă yezidită.

Gruparea radicală sunnită este în prezent ținta unei ofensive a forțelor irakiene la Mosul, al doilea oraș din țară pe care l-a cucerit în iunie 2014. Statul Islamic a profitat de asemenea de această ocazie pentru a prelua controlul asupra unor zone vaste situate la nord de Bagdad, cum este Tikrit, precum și la vest de capitală.

Forțele irakiene, susținute de coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA, au preluat din nou controlul în numeroase orașe, în special Tikrit. Însă chiar dacă SI a pierdut teren, gruparea nu rămâne mai puțin amenințătoare, lansând în mod constant atacuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3104 secunde