Teheranul avertizează:

Formarea unei forțe navale europene pentru Golf ar trimite un mesaj ostil

Duminică, 28 Iulie 2019
95
Formarea unei forțe navale europene pentru zona Golfului Persic ar trimite un mesaj ostil, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, Ali Rabiei, citat de Reuters. 


Franța, Italia și Danemarca și-au exprimat sprijinul pentru un plan britanic privind crearea unei misiuni navale sub comandament european care ar urma să asigure navigarea în siguranță prin strâmtoarea Hormuz. 


"Ceea ce ați auzit, faptul că vor să creeze o flotă europeană în Golful Persic, trimite un mesaj ostil, este provocator și va spori tensiunile", a spus Rabiei. 


Fostul șef al diplomației britanice Jeremy Hunt lansase un apel pentru înființarea unei "misiuni de protecție maritimă condusă de europeni" în Golf, după reținerea de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Hormuz. 
Responsabilul iranian nu a făcut direct aluzie la propunerea lui Jeremy Hunt. 
Într-un interviu publicat, vineri, ministrul francez al armatei Florence Parly a indicat că Parisul, Londra și Berlinul intenționează să-și coordoneze mijloacele și să facă schimb de informații în Golf pentru consolidarea securității maritime, dar fără a desfășura mijloace militare suplimentare. 
Pagina a fost generata in 0.208 secunde