Fondatorul unei criptomonede a murit subit. Clienții nu mai pot retrage fondurile

199
Fondatorul unei criptomonede a murit subit. Clienții nu mai pot retrage fondurile - gerardcotten-1549388751.jpg

Articole recomandate

Gerald Cotten, co-fondator și director executiv al QuadrigaCX, a murit în decembrie anul trecut, la vârsta de 30 de ani, și se pare că nimeni în afară de el nu știa parolele de acces la resursele clienților săi, a căror valoare se ridică la 190 milioane dolari.

Cotten a murit pe 9 decembrie 2018, în timpul unei călătorii în India, unde intenționa să deschidă un orfelinat. Omul de afaceri a decedat din cauza complicațiilor cauzate de boala Crohn, a anunțat compania sa pe pagina Facebook. Într-o declarație scrisă, soția sa, Jennifer Robertson, a spus că cei aproximativ 190 de milioane de dolari, atât în criptomonede, cât și în monede convenționale, sunt depozitați în portofolii digitale și numai Cotten avea cheia digitală pentru ei.


Robertson a mai spus că soțul său mort este "singurul responsabil pentru gestionarea fondurilor și a monedelor" și că nimeni din echipă nu a putut să le acceseze. Ea a adăugat că deși deține computerul soțului, nici ea, nici experții IT nu au reușit să descifreze criptarea. În plus, ea se teme acum pentru viața ei și spune că atât ea cât și colegii ei au primit amenințări online în legătură cu această situație.


În timp ce unii clienți se plâng pe rețelele sociale că nu pot retrage banii din conturile lor, alții se întreabă dacă fondatorul criptomonedei este într-adevăr mort.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3852 secunde