Focare de pestă porcină africană, active la nivel național

154
Focare de pestă porcină africană, active la nivel național - pestaporcina-1633090526.jpg
Un număr de 606 focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi la nivel naţional, iar 65 de focare din gospodăriile populaţiei au fost stinse în ultima săptămână, conform informaţiilor publicate vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit Agerpres, din numărul total al focarelor active, 21 de focare erau în exploataţii comerciale, iar 2 focare în exploataţii comerciale de tip A.

Un număr de 375.690 de porcine se află în focarele active.

În intervalul menţionat au mai fost înregistrate alte 52 de noi focare, astfel: 14 focare în judeţul Ialomiţa, 9 focare în judeţul Olt, 6 focare în judeţul Satu Mare, 4 în Teleorman, 3 în Vaslui, 2 în judeţele Gorj, Mureş şi Sibiu, câte un focar în judeţele Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Brăila, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov şi Sălaj.

Pe de altă parte, de la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România - 31 iulie 2017 - şi până în prezent au fost diagnosticate 5.876 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe.

Dintre acestea, în ultima săptămână, au fost înregistrate două cazuri noi de pestă porcină africană la mistreţi, un mistreţ vânat în judeţul Alba şi un mistreţ vânat în judeţul Sălaj.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde