FMI critică planul de austeritate al guvernului ungar

185
FMI critică planul de austeritate  al guvernului ungar - fmi-1351466181.jpg
Reprezentanta Fondului Monetar Internațional în Ungaria, Iryna Ivaschenko, a apreciat că mai multe măsuri bugetare anunțate săptămâna trecută în această țară nu sunt în conformitate cu obiectivele FMI, a făcut cunoscut, sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Fondului, scrie AFP. 


Iryna Ivaschenko a mai menționat că nu a fost fixată încă nicio dată pentru o nouă serie de negocieri între Budapesta și Fondul Monetar Internațional.

Ungaria a solicitat, anul trecut, ajutorul Fondului și al Uniunii Europene pentru a putea împrumuta din nou de pe piețele de obligațiuni la dobânzi acceptabile în timp ce moneda sa națională, forintul, se devalorizase puternic.

Negocierile s-au dovedit dificile, însă la 12 octombrie premierul conservator Viktor Orban a afirmat că țara sa se află "nu departe de un acord bun" cu FMI pentru un împrumut estimat la 15 miliarde de euro.

Guvernul ungar a anunțat, săptămâna trecută, o nouă serie de măsuri de austeritate pentru a menține deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut, Comisia Europeană apreciind ca insuficient un prim plan de economii, potrivit autorităților de la Budapesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8715 secunde