Mai multe ştiri online:

Flota rusă din Crimeea supraveghează navele NATO intrate în Marea Neagră

Ştire online publicată Sâmbătă, 30 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Flota rusă din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (în Crimeea), a început supravegherea unui grup de nave NATO, care a intrat joi în apele Mării Negre, informează agenția de presă rusă oficială RIA Novosti.

Este vorba de două nave din cel de-al doilea grup naval permanent al NATO (SNMG2) - fregata marinei regale canadiene „Toronto” și fregata marinei spaniole „Santa Maria”. De asemenea, joi a intrat în Marea Neagră și distrugătorul marinei olandeze „Evertsen”. Acestea sunt însoțite de fregata turcă „Yildirim”. Mai devreme, portalul Bosphorus Naval News informa că din acest grup naval face parte și nava bulgară „Drazki”.

De partea rusă, operațiunea de supraveghere a grupului naval al Alianței Nord-Atlantice este realizată de navele „Ivan Hurs” și „Vasili Bâkov” din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.

Anterior, comandamentul naval unificat al Alianței a explicat prezența mai multor nave în apele Mării Negre prin faptul că acestea urmează să participe la exercițiul anual SEA SHIELD și în scopul unor antrenamente pentru o mai bună coordonare cu țările partenere Ucraina și Georgia. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.726 secunde