€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Fiul liderului Statului Islamic, ucis într-un raid rusesc în Siria

Ştire online publicată Vineri, 06 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Fiul liderului grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în Siria de trei rachete teleghidate rusești asupra unei peșteri unde acesta se afla, au afirmat serviciile de informații irakiene, citate de France Presse.


Ieri, agenția de propagandă a Statului Islamic a anunțat că Houdhayfah al-Badri, fiul califului, a fost ucis într-un atac împotriva combatanților șiiți din Nussayriyyah și a rușilor într-o centrală electrică în provincia Homs, situată în centrul Siriei.


Potrivit comunicatului „Șoimilor”, unitățile serviciilor de informații irakiene subordonate Ministerului de Interne și specializate în lupta împotriva Statului Islamic, 30 de șefi teroriști și gărzi de corp ale fiului lui Al-Baghdadi se aflau în această peșteră care avea trei ieșiri, în provincia Homs. Dintre ei, 11 au fost uciși în cursul atacului.


În 22 iunie, Houdhayfah al-Badri scăpase în Siria unui prim raid, de această dată al aviației irakiene, în cursul căruia două dintre gărzile sale de corp au pierit, între care și Saoud Mohammed al-Kurdi, căsătorit cu Douaa, fiica lui Abu Bakr, cu care avea doi copii.


Abu Bakr al-Baghdadi, al cărui deces a fost anunțat de mai multe ori, ar fi în viață pe teritoriul sirian, de-a lungul graniței cu Irakul, a declarat la începutul lunii mai un oficial irakian.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7176 secunde