Fiul jurnalistei asasinate în Malta acuză guvernul de complicitate la crimă

137
Fiul jurnalistei asasinate în Malta acuză guvernul de complicitate la crimă - 10171350282583393-1508240439.jpg

Articole recomandate

Fiul jurnalistei malteze anti-corupție Daphne Caruana Galizia, ucisă luni în explozia unei bombe plasate sub mașina ei, a acuzat guvernul de complicitate la această crimă, informează agenția de presă AFP.


'Sunteți complici, sunteți responsabili de aceasta', a scris pe Facebook la adresa autorităților Matthew Caruana Galizia, membru al Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații (ICIJ).


El l-a criticat pe premierul laburist Joseph Muscat și anturajul acestuia, acuzându-i că au umplut guvernul, poliția și tribunalele de 'escroci'.


Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, aflată la originea acuzațiilor de corupție care au provocat alegeri anticipate în iunie în Malta, a fost ucisă într-o puternică deflagrație în urma căreia autoturismul său a fost propulsat pe un teren vecin.

'Nu voi uita niciodată cum alergam în jurul vâlvătaiei de pe câmp, încercând să deschid ușa în timp ce claxonul continua să sune (...). M-am uitat pe jos și am văzut bucăți din mama mea peste tot în jur', a povestit Matthew Caruana Galizia.

'Iată cum arată un război și trebuie ca acest lucru să se știe. (...) Suntem un popor în război împotriva statului și a crimei organizate, care nu se disting unul de celălalt', a adăugat el.

Luni seara, mii de persoane s-au reunit spontan, cu lumânări în mână, la Sliema, lângă La Valletta, pentru a aduce un omagiu fostei jurnaliste, devenite, potrivit publicației Politico, 'un WikiLeaks întreg într-o singură femeie'.

De altfel, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, și-a exprimat deja indignarea pe Twitter, promițând o recompensă de 20.000 de euro pentru orice informație ce ar duce la condamnarea asasinilor jurnalistei.

Caruana Galizia a lucrat ca publicist la mai multe instituții media din Malta, dar era cunoscută mai ales pentru blogul în care a denunțat mai multe cazuri de corupție.

La începutul lunii iunie, Partidul Muncii condus de Joseph Muscat, la putere din 2013, a obținut victoria în alegerile legislative anticipate convocate în urma unei serii de scandaluri în care au fost implicați apropiați ai acestuia și în dezvăluirea cărora Caruana Galizia a avut un rol central.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.866 secunde