Fiscul spaniol vrea să o dea în judecată pe Shakira pentru fraudă

219
Fiscul spaniol vrea să o dea în judecată pe Shakira pentru fraudă - shakirajpg-1516540050.jpg
Fiscul spaniol a cerut parchetului să intenteze proces cântăreței columbiene Shakira, pe care o acuză de fraudă fiscală, comisă între 2011 și 2014, a informat duminică cotidianul La Vanguardia, citat de AFP.

Administrația fiscală a prezentat această cerere la sfârșitul lui 2017, argumentând că vedeta ar fi trebuit să declare cea mai mare parte a veniturilor sale obținute la nivel mondial în calitate de rezident spaniol în perioada respectivă, a indicat ziarul din Barcelona.

Parchetul va trebui să decidă dacă inițiază sau nu aceste proceduri penale, în condițiile în care infracțiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de doi ani.

Potrivit La Vanguardia, care citează surse apropiate cazului, este vorba de venituri de "zeci de milioane de euro".

Contactate de AFP, autoritățile fiscale spaniole au refuzat să comenteze.

"Este vorba de o diferență de criterii, nu de evaziune fiscală", au indicat pentru La Vanguardia surse din anturajul Shakirei, evocând o "dispută tehnică" pe care cântăreața este gata să o soluționeze.

Sursele au precizat totodată că o mare parte a veniturilor obținute de Shakira în perioada 2011-2014 provine de la turneele din străinătate, care au obligat-o de altfel pe cântăreață să locuiască în Spania mai puțin de 183 de zile pe an, pragul de la care este obligatoriu să-și declare rezidența fiscală în această țară.

La 40 de ani, Shakira, care a vândut peste 60 de milioane de albume de la începutul carierei sale, rămâne una dintre cele mai populare cântărețe din lume, cu aproximativ 50 de milioane de fani pe Twitter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Monden : Shakira și Pique s-au despărțit
Pagina a fost generata in 0.3352 secunde