Finlanda sprijină aderarea în două etape a României la Schengen

382
Finlanda sprijină aderarea în două etape a României la Schengen - schengenache41840300-1321545355.jpg
Progresele Bulgariei în vederea aderării la Schengen s-au aflat în centrul discuțiilor ministrului bulgar de interne Țvetan Țvetanov cu omologul lui finlandez Paivi Rasanen, informează biroul de presă al Ministerului bulgar de Interne. Dna Rasanen l-a primit pe Țvetanov care efectuează o vizită la Helsinki și a spus că țara sa apreciază foarte mult eforturile depuse de Bulgaria în procesul de pregătire pentru aderare.



Paivi Rasanen a declarat că Finlanda sprijină ideea ca aderarea Bulgariei și României la Schengen să se efectueze în două etape: mai întâi cu frontierele maritime și aeriene și apoi și cu cele terestre. Ministrul a subliniat însă că Finlanda are anumite condiții și decizia ei va depinde de respectarea acestora. Condițiile sunt: lupta împotriva corupției și dovezi că sistemul judiciar începe să funcționeze eficient. Dacă este necesar, Finlanda va cere de la guvernul Bulgariei informații scrise despre progresele în aceste două domenii. Ca să fie eliminate frontierele, trebuie să existe dovezi că sunt progrese, a mai spus Rasanen. Ea a mai spus că speră că cele două țări vor adera la Schengen cât mai repde, ceea ce în opinia sa este în interesul lor și în interesul Finlandei.

La rândul său, ministrul bulgar l-a informat pe omologul său finlandez despre nivelul de securizare a frontierelor țării. Deținem unele dintre cele mai bune echipamente de supraveghere și control al frontierei maritime. Întregul litoral al nostru este păzit de nave, de elicoptere și de un sistem de supraveghere integrat, a spus Țvetanov. Oficialul bulgar a spus că tot ce trebuia făcut este deja făcut. El a invitat polițiști finlandezi de frontieră să viziteze Bulgaria pentru a se convinge singuri în siguranța frontierelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : România, țara cirozei
Pagina a fost generata in 0.4723 secunde