Finlanda șochează. Toate materiile din programa școlară, eliminate

637
1
Finlanda șochează. Toate materiile din programa școlară, eliminate - finlandasocheaza-1479472506.jpg

Articole recomandate

Sistemul de învățământ din Finlanda este considerat unul dintre cele mai bune din lume, iar în clasamentele internaționale este mereu clasat pe locul 5. Cu toate acestea, autoritățile intenționează să revoluționeze acest sistem.

Astfel, se dorește ca materiile să nu mai fie studiate și în viitor, în școlile finlandeze, să nu se mai predea fizica, matematica, literatura, istoria sau geografia. Șeful Departamentului de Educație din Helsinki, Marjo Kyllonen, explică aceste modificări:

"Există școli care oferă o educație în acord cu principiile începutului de secol XX, dar cererile nu sunt aceleași și avem nevoie de ceva pliabil pe cererile secolului nostru."

În locul materiilor independente, elevii vor studia evenimente și fenomene într-un format interdisciplinar. De exemplu, Al Doilea Război Mondial va fi examinat din perspectivă istorică, geografică și matematică. Acest sistem va fi introdus la liceu, doar elevii care au împlinit vârsta de 16 ani luând contact cu acesta.

Ideea generală este aceea că elevii au posibilitatea de a-și alege subiectul și fenomenul pe care doresc să îl studieze, ținând cont de ceea ce vor să facă în viitor și de capabilitățile pe care le dețin.

Mai mult, relația tradițională dintre profesor și elev este și ea în curs de schimbare. Elevii nu vor mai aștepta, anxioși, în bănci, să fie numiți pentru a răspunde la o întrebare, ci vor lucra împreună, în mici grupuri și vor discuta și dezbate diferite probleme, potrivit descoper.ro.

Sistemul de învățământ finlandez încurajează munca în echipă, iar această reformare a sa va cere din partea profesorilor o bună capacitate de cooperare. Aceste schimbări urmează să fie implementate începând cu anul 2020.

Comentează știrea

DODO
19 noiembrie 2016
oare ?

o fi invatamintul lor pe locul 5 dar elevii s-au remarcat la competitii pe plan intrnational ? PERSONAL MA INDOIESC DE REZULTATE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7236 secunde