Finlanda prelungește controalele la frontieră până la 13 mai

254
Finlanda prelungește controalele la frontieră până la 13 mai - finlanda-1586264106.jpg

Articole recomandate

Guvernul finlandez a prelungit și înăsprit, ieri, controalele la frontieră, restricționând intrările și ieșirile din țară până la 13 mai, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

Autoritățile de la Helsinki au urmărit cu tot mai mare îngrijorare strategia liberală a Suediei vecine în contextul pandemiei, temându-se că navetiștii transfrontalieri ar putea accelera răspândirea virusului în părțile nordice ale Finlandei, unde există o numeroasă populație în vârstă și unde resursele de terapie intensivă sunt limitate.

"Scopul guvernului este de a reduce și mai mult deplasările în zona de navetă de peste granița cu Suedia și Norvegia", a precizat guvernul finlandez într-un comunicat.

Finlanda a înregistrat 2.176 de cazuri confirmate de Covid-19 și 27 de decese până marți, în timp ce, în Suedia vecină, statistica arată 7.206 cazuri de infectare și 477 de decese, conform unui bilanț realizat de Reuters.

Sute de angajați din sănătate care trăiesc în Finlanda trec, zilnic, frontiera spre Suedia și sunt vitali pentru serviciile din zona de graniță din Suedia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9509 secunde