€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Finlanda o propune pe Jutta Urpilainen pentru un post de comisar european

Ştire online publicată Sâmbătă, 15 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul Finlandei a propus-o, joi, pe Jutta Urpilainen, fost ministru de Finanțe, drept candidat pentru un post de comisar european în viitorul executiv comunitar, relatează DPA. 


Fosta șefă a Partidului Social Democrat este parlamentar din 2003. Ea a fost ministru de Finanțe între 2011 și 2014 și a trebuit să se confrunte cu alte țări membre ale zonei euro în privința planurilor de salvare pentru Grecia. 


În 2008, ea a devenit prima femeie la conducerea social-democraților și, trei ani mai târziu, prima femeie ministru de Finanțe din Finlanda. A demisionat din funcția de ministru de Finanțe când a pierdut un vot pentru conducerea partidului în 2014. 
Succesorul său la conducerea partidului, Antti Rinne, a format, săptămâna trecută, o coaliție de centru-stânga din cinci partide după ce social-democrații au câștigat alegerile generale din aprilie. 


În vârstă de 43 de ani, Jutta Urpilainen s-a născut la Lapua, în centrul Finlandei, și are un masterat în educație la Universitatea Jyvaskyla. Înainte de a fi aleasă în parlament, ea a lucrat o perioadă ca profesoară. 
Jutta Urpilainen este prima femeie nominalizată de Finlanda pentru un post de comisar european. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7216 secunde