Filipinele, devastate de taifunul Haiyan. Stare de urgență în insula Leyte

239
Filipinele, devastate de taifunul Haiyan. Stare de urgență în insula Leyte - filipine-1384179810.jpg

Articole recomandate

Autoritățile filipineze au decretat, ieri, stare de urgență în localitatea Tacloban din insula Leyte, unde, potrivit estimărilor autorităților provinciale, trecerea taifunului Haiyan ar fi provocat moartea

a circa 10.000 de persoane, transmite EFE.

În zonă, a fost impusă totodată o interdicție de circulație pentru toți rezidenții, cu scopul de a se împiedica actele de vandalism și proliferarea altor delicte. Poliția națională din Filipine și forțele armate au suplimentat cu circa o mie de persoane efectivele în orașul Tacloban, situat la 580 kilometri sud-est de capitala țării, Manila, pentru a asigura liniștea și ordinea în regiune, a relatat presa locală.

Lipsa alimentelor de primă necesitate a făcut ca situația populației să fie dificilă, în timp ce mii de persoane caută să-și găsească un loc în elicopterele militare pentru a părăsi localitatea. Echipele de salvare nu au reușit să ajungă peste tot în insulă și multe zone sunt în continuare izolate, neexistând informații privind starea populației.

Estimările și relatările de la fața locului invocă zeci de mii de victime în insula Leyte, unde Consiliul pentru Gestionarea și Reducerea Dezastrelor continuă cu greutate numărarea oficială a deceselor.

În ultimul raport al organismului guvernamental filipinez, numărul celor afectați de trecerea taifunului este de 9,7 milioane. 615.000 de persoane au fost strămutate, din care 433.000 sunt cazate în 1.444 de centre de evacuare.

v v v

După ce a traversat Filipinele, Haiyan a pătruns în cursul dimineții în nordul Vietnamului, unde autoritățile au evacuat circa 600.000 de persoane, și se deplasează spre sudul Chinei, cu o forță redusă, fiind retrogradat de meteorologi la rangul de furtună tropicală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Actual : ALERTĂ DE COD ROȘU ÎN INDIA!
Pagina a fost generata in 0.2886 secunde