Premierul ungar Viktor Orban:

"Fidesz ar putea adera la un nou grup politic în Parlamentul European"

351

Articole recomandate

Formațiunea Fidesz, aflată la guvernare la Budapesta, va rămâne în interiorul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) dacă acest lucru este în concordanță cu interesul național, dar în caz contrar, va face parte dintr-un nou grup, a anunțat, vineri, premierul ungar Viktor Orban, citat de MTI. 


În intervenția sa săptămânală la postul public de radio, Orban nu a precizat însă la ce grup ar adera Fidesz dacă nu va mai face parte din PPE. 


În luna martie, Fidesz a fost suspendat din PPE pentru ceea ce principalul partid paneuropean a descris drept "politica iliberală" promovată de Budapesta. Una dintre principalele teme asupra cărora există divergențe în PPE este migrația, abordarea Fidesz fiind mai apropiată de cea a partidelor populiste de extremă-dreapta. 


Pe de altă parte, șeful guvernului ungar a mai spus că țările din Grupul de la Vișegrad - Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia - au convenit să adopte o poziție comună cu privire la noii lideri ai instituțiilor UE. "Vom avea o poziție unită în chestiunile de personal", a explicat Viktor Orban. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde