Fiat-Chrysler își va redeschide fabricile din Italia

2572
Fiat-Chrysler își va redeschide fabricile din Italia - ddd-1586545973.jpg

Articole recomandate

Grupul Fiat-Chrysler a ajuns la un acord cu sindicatele privind reluarea treptată a producției din Italia, însă așteaptă "undă verde" din partea autorităților în contextul carantinei naționale. Printre primele fabrici redeschise ar urma să fie cele care produc Jeep Compass și Fiat 500, potrivit Automarket.

FCA s-a înțeles cu sindicatele italiene asupra măsurilor necesare pentru ca angajații grupului să revină la muncă în condiții de siguranță sporită.

Carantina impusă de Italia la nivel național a închis toate activitățile non-esențiale, însă grupul Fiat-Chrysler spune că este pregătit să reia gradual producția după ce va primi aprobarea autorităților centrale. Printre măsurile agreate de FCA și sindicate se numără reconfigurarea liniilor de producție și marcarea zonelor de lucru pentru a păstra o distanță obligatorie de un metru între salariați. Angajații vor primi echipamente de protecție, iar suprafețele cu care aceștia intră în contact vor fi dezinfectate în mod constant.

Sindicaliștii spun că fabricile vor fi redeschise pe rând, iar printre primele pe listă se află cele care produc modele precum Jeep Compass și Fiat 500, modele profitabile și foarte căutate.

Italia se află în carantină până pe 13 aprilie, iar FCA și alte companii speră că unele restricții vor fi ridicate, iar activitatea economică va putea fi reluată în scurt timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6672 secunde