Fetiță de 12 ani, profesoară pentru zeci de copii, după ce școlile au fost închise din cauza pandemiei

872
Fetiță de 12 ani, profesoară pentru zeci de copii, după ce școlile au fost închise din cauza pandemiei - ad0zywm2zgy3owzhmtyxnjbjnza2otni-1613288403.jpg

Articole recomandate

În fiecare zi, aproximativ 30 de copii din Atmidah, un sat de lângă Cairo, Egipt, se adună pe o stradă îngustă și participă la cursurile ținute de Reem El-Khouly, o fetiță în vârstă de 12 ani, scrie Reuters, citat de Digi24.


După ce pandemia a dus la închiderea școlilor, ea a luat rolul de profesoară pentru vecinii ei mai mici.


„Mă trezesc dimineața, îmi spun rugăciunile iar apoi îi chem pe copii să începem cursurile. Îi învăț matematică, religie și engleză”, a spus Reem.


La început, pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă lecțiile, Reem folosea un simplu caiet. Apoi, a făcut rost de o tablă și de cretă. Acum, fetița are o tablă modernă pe care scrie cu markere, după ce a primit-o drept donație din partea unei companii locale. Copiii sunt încântați de noua lor profesoară și vin cu drag la lecțiile ei.


„După ce s-au închis școlile, Reem a început să ne predea, pentru ca noi să nu uităm ce am învățat la școală”, a spus Mohamed Abdel Moneim, un copil de 9 ani care participă la cursuri.


„Îmi place domnișoara Reem. Mă face să înțeleg cu adevărat araba, matematica și engleza, prin felul în care predă”, a afirmat un alt copil.


Când va crește, Reem își dorește să devină profesoară de matematică.


„La început, mama nu m-a încurajat, pentru că vocea mea era puternică. Acum, după ce a văzut cum interacționează elevii cu mine, mi-a spus că pot face asta atât timp cât îmi place”, a declarat Reem El-Khouly.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6657 secunde