Fenomene meteo extreme în lume. 100 de tornade în ultimele zile, în SUA

181
Fenomene meteo extreme în lume. 100 de tornade în ultimele zile, în SUA - odg5ztu1mte1nwy2m2fjmdc1njqxn2e4-1558525091.jpg

Articole recomandate

O furtună puternică însoțită de ploaie torențială a provocat inundații în centrul și sudul Germaniei. Cele mai mari probleme sunt la poalele Alpilor, unde s-a scurs toată apa de pe versanți. Vremea are manifestări violente și peste oceanul Atlantic. În Statele Unite au fost raportate peste 100 de tornade în ultimele zile. 50 de milioane de americani locuiesc în zonele afectate, scrie digi24.ro


Ploile din ultimele zile au făcut ca râurile din Bavaria, dar și din centrul Germaniei, să se reverse. La poalele Alpilor au căzut 180 de litri de precipitații pe metru pătrat în două zile. În urma lor au rămas străzi transformate în lacuri, drumuri și căi ferate închise, subsoluri inundate.

În țara vecină, Polonia, mai multe tornade au fost observate în aceeași zi. Imagini cu fenomenele filmate în câmp au fost postate pe rețelele sociale.

Fenomenele meteo extreme continuă în centrul Statelor Unite, unde au fost înregistrate 30 de tornade în doar 24 de ore. În ultimele cinci zile s-au adunat 130 de astfel de fenomene, potrivit Administrației americane a oceanelor și atmosferei. 11 oameni au fost răniți după ce o furtună a lovit un circuit de curse. Din tribune n-a mai rămas decât un morman de fiare.

Și ploile torențiale au continuat în zone care deja se confruntau cu inundații. Echipele de salvatori din Oklahoma și-au petrecut ultimele zile navigând cu bărcile pneumatice în căutarea sinistraților. Zeci de oameni luați de ape au avut nevoie de ajutorul lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3286 secunde