Femeile din Iran ar putea merge, din nou, pe stadioane

183
Femeile din Iran ar putea merge, din nou, pe stadioane - femeilediniran-1527081700.jpg

Articole recomandate

Președintele iranian Hassan Rouhani a cerut ca o interdicție veche de decenii privind prezența femeilor pe stadioane să fie ridicată, potrivit unui comunicat dat publicității de biroul președintelui, relatează DPA.


"Nu ar trebui să existe diferențe între bărbați și femei în Islam și din acest motiv femeilor ar trebui să li se permită să participe la evenimentele sportive", a declarat Rouhani la o întâlnire cu sportivii iranieni de la biroul său, potrivit comunicatului citat.


Femeile au interdicție de intrare pe stadioanele din Iran de 39 de ani. Interdicția a fost impusă de conducerea religioasă după revoluția din 1979.


Influentul cler iranian crede că femeile nu au ce căuta pe stadioanele de fotbal, unde bărbații sunt prea agitați și scandează lucruri vulgare. Rouhani a respins aceste afirmații, spunând că femeile nu ar trebui pedepsite pentru faptul că bărbații sunt vulgari la evenimentele sportive.


Vicepreședintele iranian Ebtekar Masoumeh a sugerat că înființarea de secțiuni speciale pentru femei sau pentru familii pe stadioanele iraniene ar putea ajuta la ridicarea interdicției. Clerul a respins însă aceste sugestii, potrivit DPA.


Protestele împotriva interdicției s-au înmulțit în ultimele luni, în special în jurul datei meciului de calificare din septembrie pentru Cupa Mondială împotriva Siriei, când femeile siriene au putut asista la meciul de la Teheran, dar nu și femeile iraniene. Parlamentul iranian a calificat această decizie drept o discriminare regretabilă și enervantă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3984 secunde