Femeia care a murit din cauza expunerii la Novociok și-ar fi injectat droguri cu seringa contaminată în cazul Skripal

162
Femeia care a murit din cauza expunerii la Novociok și-ar fi injectat droguri cu seringa contaminată în cazul Skripal - anbnjnc9ntgwjmhhc2g9yty5mwjmyza4-1531210229.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie dă vina pe Rusia și pentru cel de al doilea incident cu neurotoxină, cel în urma căruia o femeie a murit și un bărbat este internat în stare foarte gravă. Afimația a fost făcută de ministrul Apărării de la Londra. Acesta crede că intoxicarea celor doi - care ar fi, totuși, accidentală - face parte din același atac în care au fost otrăviți, în luna martie, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acestuia. Anchetatorii cred că victimele de acum, despre care se știe că ar fi consumat droguri, au găsit și folosit o seringă în care rămăseseră urme din substanța toxică.


"Realitatea este că Rusia a comis un atac pe teritoriul britanic, care a dus la moartea unui cetățean britanic. Cred că lumea se va uni cu noi pentru a condamna acest act", a declarat Gavin Williamson, secretarul britanic al Apărării.


"Ne concentrăm pe identificarea și localizarea oricărui recipient care poate fi sursa contaminării. În cele patru luni de când familia Skripal și Nick Bailey au fost otrăviți, nimeni altcineva în afară de Dawn și Charlie nu au prezentat simptomele. Dar reacțiile lor au fost atât de severe, încât au condus la moartea lui Dawn, iar Charlie este în stare foarte gravă. Ceea ce înseamnă că au primit probabil o doză mare, iar ipoteza noastră este că probabil au manipulat un recipient pe care îl căutăm noi acum", afirmă Neil Basu, vicecomisar Poliția Metropolitană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0536 secunde