€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Federica Mogherini anunță că nu vrea un nou mandat după 2019

Ştire online publicată Miercuri, 05 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a anunțat că nu intenționează să obțină un nou mandat în această funcție după expirarea celui actual în octombrie 2019, transmite AFP.

În deschiderea conferințe anuale a ambasadorilor țărilor UE la Bruxelles, Federica Mogherini, fost ministru de Externe al Italiei, foarte implicată în acordul nuclear cu Iranul, a afirmat că vrea să lase „casa în ordine” succesorului său.

„Avem multe de făcut în acest an. Mai întâi, să menținem ceea ce am făcut până în prezent, ceea ce este fragil”, a explicat ea.

„Avem multe de făcut pentru a termina munca și a lăsa casa în ordine celui care va avea onoarea, plăcerea de a face această muncă după mine anul viitor”, a mai arătat șefa diplomației europene.

Federica Mogherini, provenită din rândurile Partidului Democrat italian (centru-stânga), a devenit în 2014 Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, în cadrul Comisiei Juncker, al cărei mandat se încheie la sfârșitul lui octombrie 2019. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8618 secunde