Mai multe ştiri online:

Fără precedent în ultimul secol! Peste un milion de persoane, evacuate în urma inundațiilor

Ştire online publicată Joi, 23 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Apoape 400 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor provocate de muson în statul Kerala din India, iar peste un milion de persoane au fost evacuate și trimise în zeci de mii de refugii de pe teritoriul țării, relatează BBC.

Inundația din statul Kerala este cea mai gravă din ultimul secol din India.

Autoritățile au amplasat zeci de mii de puncte de refugiu și prim ajutor pe teritoriul țării pentru a-i ajuta pe cetățenii nevoiți să își părăsească locuințele.

Musonul și-a pierdut din intensitate în ultimele 24 de ore, iar autoritățile au maximizat eforturile de salvare pentru persoanele aflate în zone izolate.

În alte zone ale statului, apele s-au retras și autoritățile au început să curețe zona pentru a le permite localnicilor să se întoarcă la casele lor.

Ministrul șef al statului, Pinarayi Vijayan, a afirmat că situația în statul Kerala este gravă și ar trebui declarată dezastru național. Oficialul a estimat că daunele provocate de inundații și alunecări de teren se ridică la 195 de miliarde de rupii.

Sute de sate au fost inundate, iar peste mii de de kilometri de drumuri și căi ferate au fost parțial sau total distruse, au anunțat oficialii.

Premierul indian Narendra Modi a vizitat regiunea și a anunțat că Guvernul federal de la New Delhi va oferi un ajutor pentru situații de urgență în valoare de 5 miliarde de rupii (72 de milioane de dolari).

Mai multe elicoptere ale armatei și echipe de salvare încearcă să ajungă în zonele grav afectate de inundații pentru a salva oamenii care rămăseseră blocați în propriile case.

Regiunea Kerala este și o destinație turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turiști străini, potrivit datelor oficiale.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7454 secunde