Factura Enel se poate plăti în rate

5434
Mulți clienți ai Enel Distribuție Dobrogea care au ales noul sistem de facturare și nu au reușit să comunice indexul prin telefon, din varii motive, au ajuns să plătească facturi foarte mari. Și asta pentru că facturarea a fost făcută pe baza consumului estimat. Cei care nu reușesc să comunice indexul telefonic primesc la domiciliu o factură calculată pe baza consumului din anul anterior, din aceeași perioadă de timp.
O familie din Constanța s-a trezit că are de plătit 600 de kilowați, adică 250 de lei pentru lunile iulie și august, pentru că nu a sunat la numărul de telefon gratuit. Problema este că suma este mare și nu are de unde scoate atâția bani din buzunar.
Potrivit informațiilor furnizate de biroul de presă al Enel Distribuție Dobrogea, clienții pot plăti factura în rate: "În eventualitatea în care un client nu a comunicat indexul citit, în decada care i-a fost alocată, fiindu-i emisă o factură în baza mediei de consum din perioada similară a anului precedent, soluția optimă ar fi să efectueze plata facturii în tranșe, până la achitarea totală a acesteia, în intervalul de 45 de zile de la data emiterii facturii".
În următoarea perioadă de facturare, reprezentanții biroului de presă susțin că ar fi oportun ca abonatul să comunice citirea contorului în intervalul de timp precizat pe factură, urmând ca în factura viitoare să se facă regularizarea consumului. În consecință, clientul va avea de achitat o sumă mult mai mică, întrucât a plătit deja o parte din contravaloarea consumului de energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5929 secunde