Facebook e bun la toate! Bărbat găsit de familie după aproape jumătate de secol

207
Un bărbat din Bangladesh, căutat de familia sa de aproape o jumătate de secol, a fost găsit de rude grație unui videoclip care a devenit viral pe Facebook, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Habibur Rahman era un om de afaceri de 30 de ani și tată a patru copii, în localitatea Sylhet (nord-est), atunci când a dispărut în 1972 după o călătorie de afaceri în orașul portuar Chittagong, a afirmat luni familia sa. Rudele, dintre care majoritatea trăiesc în prezent în străinătate, l-au căutat ani de zile, fără succes. Până când soția unui dintre nepoții săi, stabilită în Statele Unite, l-a reperat într-o înregistrare video postată în această lună pe Facebook.

"Ne-a alertat și ne-am grăbit la spital și l-am descoperit pe bunicul meu în viață", a povestit pentru AFP Kefayat Hussain, unul din cei 13 nepoți ai bărbatului, care trăiește în Sylhet. Tânărul de 20 de ani a povestit că Habibur Rahman a confirmat numele soției sale, decedată în 2000, și al altor membri ai familiei.

Potrivit ajutorului său Rajiya Begum, care se ocupă de bătrân de cinci ani, acesta a devenit un ascet și trăia în sanctuarele sufi din districtul Moulvibazar, la sud de Sylhet. A fost internat în spitalul din Sylhet la începutul lunii după ce și-a rupt o mână. Neavând bani pentru operație, ajutorul său i-a cerut unui alt pacient să facă un videoclip și să-l posteze pe Facebook în încercarea de a strânge fonduri. Distribuit de alți internauți, înregistrarea a depășit un milion de vizualizări.

"Nu ne-a recunoscut la început, dar atunci când a văzut verii mai mari ai tatălui meu a știut imediat că suntem noi. A plâns ca un copil", a povestit Kefayat Hussain. "A pus multe întrebări despre bunica mea și unchii mei care trăiesc în străinătate", a adăugat acesta.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2138 secunde