Facebook anunță ștergerea unor conturi care încercau să influențeze următoarele alegeri

98
Facebook anunță ștergerea unor conturi care încercau să influențeze următoarele alegeri - facebook-1533124611.jpg

Articole recomandate

Corporația Facebook a anunțat că a șters 32 de pagini și conturi din rețeaua socială cu același nume, după ce a identificat o campanie coordonată de influențare a alegerilor parlamentare parțiale care vor avea loc în noiembrie în Statele Unite, informează Reuters. 


Cel puțin una din paginile șterse era urmărită în rețea de peste 290.000 de conturi, iar pentru circa 150 de reclame s-au plătit circa 11.000 de dolari. Paginile respective au creat circa 30 de evenimente începând din mai 2017.


Într-un text publicat pe blog, firma a insistat că "un astfel de comportament nu este permis pe Facebook, deoarece nu dorim ca oamenii și organizațiile să creeze rețele de conturi pentru a induce în eroare cu privire la identitatea lor și la ceea ce fac". Deocamdată, ancheta este în stadiu incipient și nu se știe cine ar putea fi în spatele acțiunilor incriminate.


Facebook și serviciile de informații americane au acuzat propaganda rusă de amestec în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, dar Moscova a negat orice implicare, reamintește Reuters. Săptămâna aceasta, Facebook a informat Congresul SUA despre faptul că a detectat campania în cursul investigațiilor privind influențarea alegerilor, afirmă cotidianul New York Times, care a publicat primul știrea despre ștergerea conturilor. 


Anterior, Facebook estimase că 126 de milioane de americani au fost expuși la conținut politic susținut de Rusia, într-un interval de doi ani, iar alți 16 milioane au fost influențați similar prin rețeaua Instagram.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6676 secunde