Exporturile Japoniei, cel mai abrupt declin de la cutremurul din 2011

199
Exporturile Japoniei, cel mai abrupt declin de la cutremurul din 2011 - japonia-1350912839.jpg
Exporturile Japoniei au scăzut în septembrie cu 10,3%, cel mai abrupt declin de la cutremurul din primăvara anului trecut, din cauza aprecierii yenului pe piețele valu-tare și a disputei teritoriale cu China. Japonia a înregistrat, astfel, un deficit comercial de 558,6 miliarde yeni (7 miliarde de dolari), a anunțat, ieri, Ministerul Finanțelor de la Tokyo, transmite Bloomberg. Importurile au urcat în același timp cu 4,1%. 


Ministrul Economiei, Seiji Maehara, a cerut băncii centrale a Japoniei să ia măsuri pentru stimularea economiei, notând că țara riscă să rămână în urma altor mari economii în această privință. Maehara a adăugat că Japonia ar putea suferi o nouă retrogradare a ratingului guvernului.

Banca Japoniei și-a înrăutățit, ieri, prognoza economică pentru opt dintre cele nouă regiuni ale țării, iar șomajul din Taiwan a crescut la 4,3%, maximul ultimelor 12 luni, subliniind deteriorarea perspective-lor economice în Asia. China a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai slabă rată de creștere economică din 2009.

Analiștii anticipează că economia Japoniei va intra în recesiune până la sfârșitul acestui an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7747 secunde