Explozie soldată cu cel puțin 14 morți. Gruparea jihadistă Stat Islamic a pus intenționat mine

113
Explozie soldată cu cel puțin 14 morți. Gruparea jihadistă Stat Islamic a pus intenționat mine - exploziiinraqqa54813000-1508880825.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 14 oameni au fost uciși în explozia unor mine lăsate de gruparea Stat Islamic între ruinele orașului Raqqa, după ce acesta a fost recucerit în urmă cu o săptămână.

"La finalul săptămânii trecute, nouă civili au fost uciși", a declarat, pentru AFP, Mustefa Bali, purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene (FDS), o alianță kurdo-arabă care i-a alungat pe jihadiști din fostul lor bastion din Siria.

FDS, susținute de coaliția internațională condusă de Washington, au interzis accesul în Raqqa, devastată după lupte, locuitorilor care vor să se reîntoarcă la casele lor. Dar, potrivit lui Bali, "din nefericire unii civili reușesc să se strecoare înăuntru".

El nu a precizat câte explozii au provocat moartea celor nouă persoane revenite în oraș pentru a evalua pagubele produse, potrivit Agerpres.

Raqqa, localitate considerată timp de trei ani "capitala" SI în Siria, a fost eliberată de sub ocupația jihadiștilor pe 17 octombrie, după o operațiune de peste patru luni.

Combatanții SI au plasat aproape peste tot în oraș, inclusiv în case, dispozitive explozive capcană.

Bali a indicat că operațiunile de deminare au început oficial marți și că cinci alte persoane au fost ucise în acest proces, "trei luptători ai FDS și doi tehnicieni".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0805 secunde