Explozie puternică în Bologna. Un camion cu materiale inflamabile a sărit în aer

133
Explozie puternică în Bologna. Un camion cu materiale inflamabile a sărit în aer - exploziebologna-1533641493.jpg

Articole recomandate

Un camion cisternă care transporta materiale inflamabile a explodat pe șoseaua de centură din Bologna, în nordul Italiei, provocând un incendiu uriaș, potrivit presei italiene. 


Bilanțul provizoriu indică doi morți și în jur de 70 de răniți, dintre care 14 sunt în stare gravă. Autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să fie mai mare, anunță ANSA. Deocamdată, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, a anunțat MAE.


Explozia puternică s-a produs în cartierul Borgo Panigale, în apropiere de aeroportul din Bologna. În imaginile spectaculoase se vede cum mingile de foc zboară și se îndreaptă spre cer. 


O autocisternă care transporta substanțe inflamabile a intrat în coliziune cu un alt vehicul pe Autostrada A4, între Grisignano și Padova, în zona Villafranca Padovana. Cele două vehicule au luat foc, incendiul fiind urmat și de o explozie puternică. 


În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum, cu câteva secunde înainte de impact, pe autostradă s-a format o coadă de mașini. Șoferul autocisternei nu a observat la timp că TIR-ul care circula în fața sa a încetinit și apoi a oprit și astfel a intrat în plin în acesta. În urma impactului, atât autocisterna, cât și vehiculele lovite au luat foc, apoi autocisterna a explodat.


Geamurile mai multor case din apropiere s-au spart. Un pod de pe autostradă s-a prăbușit parțial, iar în urma exploziei s-a format un crater uriaș în asfalt. 


Centura orașului Bologna, care face parte din Autostrada A14, a fost închisă în urma accidentului rutier, în zonele Borgo Panigale, Emilia și Caduti di Amola. 


Din cauza accidentului, s-au format coloane de mașini pe câțiva kilometri la periferia orașului Bologna. Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din localitatea italiană, iar în prezent nu există solicitări de asistență din partea unor cetățeni români, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7547 secunde