Explozie lângă o biserică, în Egipt. Cel puțin 28 de morți

154
Explozie lângă  o biserică, în Egipt. Cel puțin 28 de morți - explozie-1491738719.jpg

Articole recomandate

O explozie a făcut cel puțin 28 de morți, ieri, în apropierea unei biserici din orașul Tanta, în Delta Nilului, la nord de Cairo, potrivit mass-media de stat egiptene, informează Reuters și France Presse. 


Explozia a făcut, de asemenea, 40 de răniți, în momentul când comunitatea creștină se pregătește să intre în Săptămâna Mare, după sărbătoarea Floriilor. 


Un responsabil al serviciului de urgență al spitalului universitar din Tanta, unde au fost transferate victimele, a declarat, pentru AFP, că sunt mai mult de 28 de morți. 


Explozia a avut loc cu puțin înainte de ora 10.00, în biserica Mar Girgis din Tanta, potrivit televiziunii de stat. Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru această explozie și cauza ei nu e cunoscută. Ea s-a produs la patru luni după un atentat ce a făcut 30 de morți într-o biserică coptă din Cairo. 


Explozia a avut loc înaintea unei vizite a Papei Francisc, programată pentru 28 și 29 aprilie, în Egipt, în timp ce filiala locală a grupării jihadiste Stat Islamic a chemat la acțiuni împotriva creștinilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3594 secunde