Evadare spectaculoasă, din închisoare. 400 de deținuți au scăpat, după o bătaie cu forțele de ordine

134
Evadare spectaculoasă, din închisoare. 400 de deținuți au scăpat, după o bătaie cu forțele de ordine - inchisoare1527687505-1535968124.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizația Națiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părțile aflate în conflict, scrie romaniatv.net

Deținuții au forțat ușile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declarație a poliției judiciare postată pe o rețea de socializare online.

El a cerut să nu fie identificat și nu a putut oferi mai multe detalii.

Închisoarea se află în sudul orașului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.

Separat, o rachetă a căzut duminică în tabăra al-Fallah pentru persoanele strămutate din Tawergha, omorând doi oameni și rănind alți șapte, inclusiv doi copii, a declarat Emad Ergeha, activist care urmărește problemele din Tawergha.

O rachetă a lovit, de asemenea, sâmbătă hotelul Waddan din centrul orașului Tripoli, lângă Ambasada Italiei. Trei persoane au fost rănite, a anunțat personalul hotelului.

Compania de stat de petrol NOC a confirmat că unul dintre depozitele sale diesel folosite pentru alimentarea unei centrale electrice a fost lovit de o rachetă sâmbătă.

Ciocniri severe au izbucnit săptămâna trecută între Brigada a șaptea sau Kaniyat din Tarhouna, un oraș situat la 65 km sud-est de Tripoli, împotriva Brigăzilor Revoluționarilor din Tripoli (TRB) și Nawasi, două dintre cele mai mari grupări armate ale capitalei.

Guvernul susținut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgență în capitală "dată fiind seriozitatea situației actuale".

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut "diferitelor părți implicate" să se întâlnească marți la prânz pentru un "dialog urgent privind situația de securitate".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7745 secunde